Дневна рутина
Красота

Грим – как и с какви продукти създавам ежедневната си визия?

Надали съм човекът, който има право да говори за грим, при положение, че това, което аз нося са съвсем леки продукти, които просто прикриват несъвършенствата. Но със сигурност съм човек, който познава добре несигурността да излезеш без абсолютно нищо по лицето си.

Получавала съм много въпроси от сорта на „Добре ли си?“, „Изглеждаш изморена днес?“, „Нещо си доста бледа, наспала ли си се?“. Питали са ме дори дали съм си слагала сенки, когато всъщност имам тъмни кръгове около очите – да, имам ги, характерни са за хората с нисък хемоглобин като мен.

Дневна рутина

Тук е мястото да кажа, че тези въпроси са доста невъзпитани и нараняват. Ако някога сте ги задавали на някого, сега е моментът да го преосмислите. Карали са ме да се чувствам доста неудобно и да не знам какво да отговоря. Обикновено уклончиво отговарям, че всъщност да – в последно време ми е доста натоварено и не мога да се наспивам добре. Но истината е, че просто така изглежда лицето ми без грим. Да, кожата ми е проблемна, бледа, оставям настрана фактът, че всъщност наистина не успявам да се наспивам много добре и понякога съм доста стресирана от задължения.

Обикновено, когато имам време, използвам няколко продукта, за които ще ви говоря по-долу. Но понякога просто искам да оставя кожата на лицето си да диша, отделно това ми спестява време вечер, когато трябва да почистя грима от нея.

Постепенно почнах да се възприемам и с nude face (без грим). Нямам особен проблем с това и знам, че най-близките ми хора също нямат, макар да ми правят комплименти, когато все пак се постарая да се гримирам. Но го правя най-вече за собствена увереност, когато ми предстои да излизам или да се срещам с хора, които не са ми чак толкова близки.

Продуктите, които най-често ползвам са:

Yellow Rose – Тонален крем за лице с камфор и салицилова киселина

Yellow Rose – Тонален крем за лице с камфор и салицилова киселина

Този продукт прилича на BB крем и помага за премахването на акнето, като същевременно има цвят и прави тена ми равен навсякъде. Прилагам го като заместител на фон дьо тена, който не ползвам вече от години. Има малко по-гъста консистенция и се разнася една идея по-трудно, но пък може да се каже, че това е healthy вариантът.

Можете да си го вземете от MakeUp.Bg: https://makeup.bg/product/547622/

Молив за вежди

Не харесвам веждите си изобщо. Косъмчетата са прекалено дълги и не са толкова гъсти. Обмислям съвсем скоро да си намеря професионалист, който да се грижи за тях – подстригване и оформяне, а може би и перманентно оцветяване. Дотогава обаче разчитам на молив за вежди, който използвам рядко и без да прекалявам. Просто минавам по вече съществуващата форма, за да изглеждат по-гъсти веждите ми. Струва ми се, че това подчертава погледа ми и прави лицето ми по-изразително.

Ползвала съм два молива за очи, като първият от тях си купувах от dm, дълги години не ползвах въобще, защото не знаех как. Вече обаче не помня марката. Преди няколко месеца реших да си взема нов молив от Avon – Mark. Perfect Brow Sculpting Pencil. Той изглежда като на снимката по-долу:

Mark. – Perfect Brow Sculpting Pencil (AVON) – Снимка: Ebay

Да, взех го заради формата му, но в последствие се оказа, че специално за мен тази форма не е по-лесна за нанасяне. Иначе моливът е добър като консистенция, мек е и се нанася лесно. Най-хубаво е, че не трябва непрекъснато да го подостряте, механизмът е въртящ се – на принципа на балсамите за устни.

Моят цвят е light brown, като беше средният от предлаганите тогава цветове. Тоест имаше един по-светъл и един по-тъмен. Аз си мислех да си взема най-тъмния вариант, но моята дистрибуторка ме посъветва да взема една идея по-светъл, защото ще изглежда прекалено тъмен за моята кожа и цвят на косата. Доволна съм, моливът съответства на очакванията, но най-вероятно ще избера такъв със стандартна форма при следващата си поръчка.

Спирала за очи

Спиралата е един от първите продукти, който започнах да ползвам при първите ми опити за гримиране като тийнейджърка. Миглите ми са късички и не чак толкова гъсти, така че за изразителен поглед е просто задължителна при мен.

Ползвала съм много и различни видове, но никога не ми е допадала някоя толкова, че да си я купя повторно. Или просто не съм си правила труда. Имало е и по-добри, и по-лоши попадения. Но нямам търпение да опитам тази, която препоръчва Антоанет Попова в едно от видеата си, а също така ми беше препоръчана и от моята дистрибуторка на Avon.

Балсам за устни

Особено зимата не минавам без него. Устните ми се напукват много лесно и стават болезнени. Обикновено си взимам от тези на Nivea, защото харесвам аромата им и мисля, че са ефективни.

***

Това са общо взето нещата, които ползвам в дневната си рутина върху лицето си. Няма нещо сложно и особено, не съм привърженичка на твърде многото грим, а общо взето и не съм съвсем наясно как се ползват хайлайтъри, пудри, коректори и други подобни. Също така не успявам да си сложа сенки така че да ми харесва, затова ги избягвам. Вие какви продукти ползвате в ежедневната си (и не само) визия? Ще ми бъде интересно да прочета и да науча нещо ново.

Може също да харесате...

1 коментар

  1. […] Преди това използвах отново молив за вежди на Avon, но автоматичен вариант, който за съжаление свърши доста бързо. Повече информация за него можете да намерите в тази статия. […]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *