Красота

Как поддържам ноктите си и 5 любими дизайна на маникюри

Като тийнейджърка никога не съм имала красиви нокти. Бяха вечно счупени, тънки и не можех по никакъв начин да ги приведа във вид, който да не е тип “5-годишно момче, което се прибира от пясъчника”. Моите нокти просто не растяха или пък дори и да пораснеха, имах ужасния навик – гризане на нокти и на кожички. Пръстите ме боляха постоянно от зачервявания и възпаления, не изглеждаха красиво, беше ме срам да ги покажа, а лакът върху тях (ако успеех въобще да си направя някакъв) не издържаше повече от 30 минути в сравнително добро състояние.

Тези години отминаха отдавна, но борбата за хубави нокти беше доста тежка. Знам, че много жени се борят за дълга и красива коса, при мен тя винаги е била даденост, но за сметка на това за ноктите си трябва непрекъснато да полагам грижи, ако искам да запазя постигнатото до момента. Днес ще ви разкажа за стъпките, които предприех.

Маникюрист

Маникюрист

Разбира се, на първо време си намерих професионална маникюристка, която да се погрижи за ноктите на ръцете ми. Отдавах лошия им вид на това, че аз нямам опита и уменията как да ги привеждам в добро състояние. И то си беше така. И до ден днешен посещавам същата маникюристка, защото не мога да си представя да поверя на друг тази задача.

Крем за ръце

Снимка: makeup.bg

Особено в есенно-зимния сезон използването на крем за ръце е неизменна част от рутината ми. Ако професията ви изисква да работите и да се срещате с хора, повече от задължително е ръцете ви да изглеждат добре. Неподдържаните ръце и маникюр не създават добро впечатление и биха могли да повлияят на мнението на човека срещу вас. Тази година се спрях на крем за ръце от Avon

Като цяло избягвам козметика, предлагана от тях, когато се отнася за грижа на кожата на лицето. Моята е проблемна и чувствителна, затова не си правя експерименти. Но пък към крема си за ръце не съм чак толкова претенциозна, стига да предотвратява болезненото напукване и зачервявания, както и да ухае добре. Въпреки че почти цяла година работя от вкъщи, дори краткия престой навън, веднага създава нуждата от ползване на крем за ръце.

Кремът за ръце на Avon си го взех от декемврийския им каталог и е от специална коледна серия. В брошурата пише, че е с авокадо. Не знам точно как би трябвало да ухае авокадото, но определено ароматът е по-скоро цветен и свеж.

Кремът не е лош, почти съм го изчерпала, защото го ползвахме заедно с приятеля ми, но определено не бих посегнала отново към него. 

Защо няма да го взема отново? 

Avon използват в продуктите си съставки на петролна основа, които са изключително евтини, както и могат да бъдат вредни за вашето здраве.

От скоро се интересувам от употреба на по-натурална и био козметика, проверявам съставките и внимавам какво слагам върху тялото си. Може би, ако по време на закупуване на продукта, имах идея от тези неща, нямаше да си позволя да го взема.

Тъй като обаче не обичам разхищенията, ще го доизползвам и ще го сменя с друг по-чист продукт. През летния сезон не използвам толкова често крем за ръце, но все пак се случва. 

Хидратацията на кожата на ръцете е важна, колкото хидратацията на кожата на всяка една част от вашето тяло.

Масло за нокти

Преди време моята маникюристка ми подари едно страхотно масло за нокти и кожички на изцяло натуралната марка Омайниче. Аз винаги съм скептично настроена към нова козметика, но пък обичам да експериментирам и, о, чудо! 

Шишенцето е от 50ml, нямам идея каква е комбинацията от билки, която съдържа, но ноктите и кожичките ми са във все по-добро състояние. Ползвам го вече няколко месеца и резултатите са силно забележими. Ноктите ми не се чупят, много твърди са, а кожичките почти не съществуват. Ръцете ми никога не са изглеждали по-добре. 

С маслото не се мажа абсолютно всеки ден, по-скоро го правя, когато се сетя. Понякога по-често, дори съм стигала и до 2 пъти на ден, друг път по-рядко – веднъж, два пъти в седмицата.

Пет любими дизайна на маникюри

Изчистен дизайн с телесно розово, блясък и камъчета
Най-най-любимият ми дизайн с телесно бяло, блясък и черни декоративни елементи
Дизайн с котенце
Дизайн с Малкия принц
Един от най-любимите ми изчистени дизайни

Както виждате, обикновено залагам на по-изчистени и стилни дизайни, открила съм за себе си, че те подхождат най-добре на структурата на ръцете ми. Всичките са дело на любимата ми маникюристка Дани от DannyNails <3

***

Ще се радвам да споделите с мен с какво поддържате ноктите си и кои са ви любимите дизайни, както и цветови предпочитания към маникюра ви. 🙂

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *