6 ситкома, които да гледате в обедната си почивка
Свободно време

8 идеи за ситкоми, които да гледате в обедната си почивка

Е, понеже доста от нас в момента работят от вкъщи, въобще не е немислимо да изгледаме един-два епизода от любим сериал, докато си хапваме и си почиваме. Аз поне доста често го правя и особено в напрегнати дни ми е доста приятно да разпусна и да се посмея. За любимите ми ситкоми (от ситуационна комедия) ви разказвам по-долу.

Офисът

Източник: mashable.com

Този все още не ми е станал любим, но го гледах преди няколко дни и има потенциал. Позволява за момент макар и виртуално да се върна в офисна среда, което за момента в реалността изглежда немислимо. Забавен и духовит!

Приятели

Източник: https://www.vox.com/

Май нашето поколение (децата на 90-те) е израснало с този сериал. Въртяха го нон стоп навсякъде и си спомням, че съм го гледала още от съвсем малка и съм се забавлявала. Дълго време кроих планове да го изгледам целия и вече мога гордо да се похваля, че съм успяла – цели два пъти! Гледах го в труден за мен период и това беше единственото ми бягство от реалността, което ми позволяваше да се посмея и да се разсея. И, разбира се, романтичката у мен обожава Рос и Рейчъл. Сцените с тях съм ги превъртала поне по 50 пъти.

Теория за големия взрив

Източник: https://www.polerium.com/

„Теорията“ също съм я гледала като тийнейджърка, но миналата година я изгледах от-до, като последните сезони сякаш стават малко блудкави, но пък на първите три съм се смяла с глас до сълзи.
Любим ми е Шелдън и сега, докато „чета“ биографията на Илън Мъск в Сторител, Илън ми изглежда като един оживял в реалността Шелдън, постоянно откривам прилики между тях двамата.
Пени също е голяма сладурана и наскоро я гледах в един друг сериал, който обаче е по-скоро комедийна драма, но пък ролята й доста приличаше на тази в Теорията – „Стюардесата“. Можете да видите и него, в момента го има на платформата на HBO. Аз лично го оценявам средно, не беше лош, но към финала нещо се разми и загуби от първоначалния си чар.

Как се запознах с майка ви

Източник: https://www.avtora.com/

Мразя финалът и това сигурно ще ви го кажат 99% от гледалите сериала „Как се запознах с майка ви“ докрай. Но все пак, като го изключим, сюжетът на комедията въобще не е лош, особено в първите няколко сезона. Пада забавление и със сигурност привлича и задържа погледа върху екрана.

Двама мъже и половина

Източник: https://next-episode.net/

Не мислите ли, че Джейк е невероятно сладък в първите два-три сезона? Ако нямате мнение по въпроса, защото все още не сте гледали нито един епизод от „Двама мъже и половина“, на коя планета живеете? Още днес заредете плеъра си с епизодите на този безумно забавен сериал и затаете дъх, защото ще ви се иска да си останете там и да гледате, да гледате… Забавен, чаровен, неустоим… Ъъъ.. за сериали ли говорехме или за Чарли? 😀

Пълна къща

Източник: https://decider.com/

Този сериал е от малко по-късните ми открития, но пък ме намери в период, в който имах време да го изгледам на един дъх. Така и направих и се влюбих във всички малки детайли, свързани с героите му. Излъчването на всеки един от тях е незаменимо и смятам, че кастингът е бил просто перфектен. Типичната ситуационна комедия от 80-те и 90-те години. Прекрасно чувство за хумор, добре измислени и позиционирани шеги, невероятно актьорска игра… Нещо, което е изпипано до последен детайл и сякаш непостижимо в днешно време за съжаление.

По-пълна къща

Източник: https://medium.com/

Това своего рода продължение на „Пълна къща“ прави скок във времето – както на екрана, така и в реалността. Отминали са 30 години и ето че на малкия ни екран отново са любимите и добре познати лица само че пораснали или пък остарели. Страдах малко от факта, че Дани, Джеси и Джоуи се появяваха толкова рядко, но все пак ги видяхме. Играта на новите актьори обаче въобще не можеше да се сравни с това, което направиха предците им в „Пълна къща“. Дойдоха ми твърде „тийн“ и сцените с тях не ми бяха толкова интересни и забавни, колкото с малките Стефани, Диджей и Мишел. Предполагам, че просто времената са такива…

Младият Шелдън

Източник: https://otakukart.com/

Още едно продължение във този списък. Този път не след много години, но пък с нови лица, отвеждащо ни този път не напред, а назад във времето. Както се разбира и от заглавието, „Младият Шелдън“ е комедиен сериал, който ни среща с детската версия на Шелдън от „Теория за Големия взрив“. Още един бонус е, че разказвачът на заден план е гласът на истинския Джим Парсънс! Страхотно забавление пада, а младите актьори се справят много по-добре от тези в „По-пълна къща“.

***

Надявам се, че нещо от списъка вече е уловило окото ви и ще се радвам да споделите мнение отдолу в коментарите. А също така може да споделите и вашите любими ситкоми или начините, които избирате за разведряване в обедната си почивка, докато сте home office? 🙂

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *