Анелия от А до Я
Свободно време

Малко повече за мен

Да започнем с най-основното. Казвам се Анелия и много си харесвам името. Сигурно е много неприятно, ако човек не си харесва името, но моето ми пасва идеално. Сякаш е събрало в себе си всички нюанси и щрихи на азбуката. Започва с А и завършва на Я. И дали заради него или не, аз също бих определила себе си като човек с много и разностранни интереси – така да се каже от А до Я.

Името идва от полското Anneliese, което пък било съчетание от Ана и Елисавета. Това не го знаех допреди да проверя в интернет. Иначе съм кръстена на баба ми Ана. Друга информация, на която попаднах, твърди, че името идва от италианското anello, което от своя страна означава пръстен. Ето пак символът на началото и краят в едно (аз какво ви казвам :D).

Твърди се, че името се е разпространило от роман на Хенрих Сенкевич. Доколкото аз видях романът е „С огън и меч“ и името на героинята е Анеля без и-то.

Според православния календар имен ден се празнува на 25 юли или 9 декември, само че аз съм израснала в католическо семейство и ние винаги сме го празнували на 26 юли.

Толкова за името. Сега ще ви разкажа малко повече за себе си, за да се опознаем малко по-добре, като изброявам по един факт за всяка буква от азбуката – така де, от А до Я да е.

А – Асен Блатечки е любимият ми български актьор. Имам си и селфи клипче с него.

Б – Библиотеката беше моето любимо място, докато растях и я посещавах поне веднъж седмично.

В – Влюбена съм в живота. Обожавам всеки ден, всеки час, харесва ми много точно тук и сега, да бъда точно себе си. С всички плюсове и минуси, всичко просто се нарежда перфектно. Никога не съм искала нечий друг живот.

Г – Гребната база в Пловдив е мястото, където беше първата ми официална среща с моя приятел.

Д – Движението е една от грижите за тялото ми, които често пропускам и забравям. Заради това отскоро съм започнала с предизвикателствата, за едно от които ви споделих в предишен пост и така си създавам физически усилия поне веднъж на ден. Постепенно се надявам да увеличавам времетраенето.

Е – Едноетажна къща с просторни хол, трапезария и кухня, както и с поне 3-4 спални със самостоятелен санитарен възел е нещото, за което си мечтая и вероятно никога няма да осъществя. Освен това уютен кабинет за мен с библиотека би бил огромен плюс.

Ж – Живея отскоро с приятеля си, с когото сме заедно от около 9-10 месеца и се разбираме прекрасно. Той е единственият мъж, с когото съм живяла и сме неразделни още от първите дни на връзката ни.

З – Завистта никога не е била сред пороците ми. Със сигурност като всеки човек си имам много от тях, но

И – Интроверт съм. Толкова година съм се борила поне от време на време да бъда по-екстровертна, но ми е трудно. Успявам да се отпусна с определени хора, но в голяма група ми е ужасно трудно. Социалните събития много често ми изпиват енергията, както и не мога да бъда покрай много хора дълго време. Имам нужда по-често да оставам насаме със себе си или само с любим човек. След събирания и събития се чувствам изтощена и имам нужда да си почивам психически. Не че самите събития и хора са били натоварващи, просто моят начин да презаредя батериите е да съм насаме със себе си.

Й – Йога е единственият спорт, който бих практикувала с удоволствие. Ходила съм няколко пъти на групови тренировки и след тях съм се чувствала като преродена.

К – Кафето е любимата ми напитка, която ми създава комфорт и уют. Някак си винаги ми е по-приятно, докато чета книга, да имам кафе в ръка. Интересен факт е, че го пропих едва в студентските си години.

Л – Литературен клуб е нещото, което винаги съм искала да посещавам, и едва тази година осъществих мечтата си, благодарение на новосъздадения виртуален клуб в града ми. От време на време си правим и реални срещи и атмосферата е много зареждаща.

М – Мисля твърде много, особено когато остана по-дълго време без занимания. Поради тази причина се опитвам да си намирам колкото се може повече хобита и задачки, за да не остава времето ми празно.

Н – Нося червен конец с буква от медицинска стомана на ръката си (буквата на приятеля ми К). Това е единственото бижу, което не свалям. Иначе не харесвам бижута, особено скъпи. Предпочитам да вложа парите си в други неща и не обичам да ми подаряват бижута. Мигновено пресмятам на ум цената в книги. 😀 В крайна сметка от една книга човек би могъл да извлече много повече от една дрънкулка. Поради тази причина съм забранила на приятеля ми да ми купува бижута, особено златни! Евентуално някой ден ще си нося само пръстена (the ring!) 😀

О – Обичам всякакви творчески проекти и занимания. Мога да бъда погълната от тях часове наред и да забравя, че света около мен съществува. Притежавам огромна колекция от материали и инструменти, които само чакат реда си.

П – Пиша за удоволствие откакто бях в трети клас. Просто веднъж пожелах майка ми да ми купи голяма красива тетрадка с редове и реших, че най-уместното, което мога да напиша вътре, е някое стихотворение. И така – по детски започнах да пиша стих след стих, както и разказчета. В тийнейджърските си години пишех за Тийн Love, писала съм и за училищния вестник в прогимназията, както и за една по-голяма медия за кратко в студентските си години. Писането така и не се превърна в професия, засега е по-скоро хоби и начин да изкарвам от мен насъбраните кълбета от емоции.

Р – Разходките са нещото, за което копнея най-силно през уикендите и съм безкрайно щастлива, когато успеем да ги осъществим.

С – Следя доста YouTube канали и влогъри, както за книжно съдържание, така и за лайфстайл. Доста ми е интересно и смятам някой ден да разширя по този начин блога.

Т – Творчеството е моя начин да се себеизразявам и да се чувствам пълноценна.

У – Уеб дизайнът и програмирането са моите професионални сфери. Интересни са ми от малка, може би бях 6-7 клас, когато всъщност започнах да се занимавам с изработка на сайтове на готови платформи и обожавах да си търся и изнамирам интересни HTML снипети в интернет и да ги изпробвам. За тези от вас, които не знаят HTML е езикът, върху който са изградени всички уеб страници.

Ф – Философията ми за живота е да взема и да опитам, колкото се може повече от него.

Х – Хари Потър е любимата ми поредица, с която израснах и все още ми създава приказно, коледно и магическо усещане. Носи ми ухание на вълшебното ми детство.

Ц – Цветята не са ми страст и не се справям особено добре с тях, но пък умирам за кактуси и лалета. Прекрасни са, не са ли?

Ч – Четенето е моето най-голямо и любимо хоби. Мога да го правя с часове и обичам да чета още от малка. Баба ми ме научи на 5-годишна възраст и тогава четях приказки дори на приятелките ми в детската градина. А преди да почна първи клас четях гладко и бях прочела 4-5 големи книги (около 300-400 страници) с приказки. Тогава ги имаше много (вероятно и сега, просто аз не съм търсила детски книги) с 99 български народни приказки например.

Ш – Шофьор съм от 4 години, но пътувам само на кратки разстояния. Най-дългото разстояние, което съм пропътувала сама е около 25 километра и ме беше много страх, но пък събрах смелостта да го направя и бях доволна от себе си.

Щ – Щастието за мен е посока, а не цел. Знам, че е банално, но много повече се наслаждавам на процеса по постигането на нещо, отколкото на самото нещо.

Ю – За 30-годишния си юбилей, който е след 2 години, мечтаех да съм открила правилния мъж и да сме създали семейство. Е, той вече е открит и аз го чувствам като мое семейство.

Я – Ядосвам се от раз, но пък ми минава за отрицателно време и очаквам и другите да не го взимат твърде присърце.

***

Ако ви е било интересно и сте останали с мен до края на този блог пост, се надявам, че сте научили малко повече и може би сте открили прилики между мен и себе си. Ще се радвам да ми споделите в коментар, както и да ми разкажете малко повече за себе си! 🙂

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *