The Miracle Hair Therapy
Красота

Страхотната терапия за коса на Brave New Hair и Кибрит

Тъй като съм една от най-върлите фенки на кутиите, които Кибрит правят, в края на миналата година естествено си закупих коледната им кутия, която беше специално издание в комбина с Brave New Hair. Досега не бях опитвала продукти на Brave New Hair, само бях чела коментари, че са българска марка и предлагат веган козметика. Също така на сайта им е описано, че продуктите са с 0% сулфати, 0% силикони, 0% парафин и 0% добавена сол.

Защо тези съставки са вредни за косата ви?

Сулфати – Те могат да раздразнят кожата, да премахнат ценни естествени масла от косата и да я изсушат.
Силикон – Утежнява косата и не позволява проникването на нужната влага в косъма, като по този начин му пречи да се хидратира. Създава лъжливото усещане за здрава, лъскава и загладена коса.
Парафин – Според сайта на Brave New Hair, използването на парафин вреди на околната среда и затова те са решили да го изключат от продуктите си.
Добавена сол – Може да доведе до прекалена чувствителност, раздразване и лющене на скалпа, защото е агресивна съставка, а дългосрочното й използване предизвиква усещане за суха и непокорна коса, тоест допринася за наелектризирането.

От какво се състои терапията?

Състои се от четири стъпки или четири продукта, като всеки си има предназначение и цел. Имат много приятен сладък аромат на бисквитки и понякога чак ти се иска да си ги хапнеш.

Стъпка 1: Шампоан – The Priming Shampoo, 250мл

Източник: https://kibrit.bg/box/hairtherapy

Естествено преди всичко косата трябва да се почисти с шампоана, за да бъде подготвена да поеме активните съставки от следващите продукти. Съдържа екстракт от Ceratonia Siliqua или, казано на български и разбираем език, рожков, който има за цел да осигури устойчивост и еластичност на косата. Шампоанът претендира да има защитен и подсилващ ефект и, повярвайте ми, това наистина е така.

Стъпка 2: Звезден серум – The Star Dust Hair Serum, 6×10мл

Тази стъпка е по-интересна. Звездният серум наистина изглежда прекрасно и наистина е звезден, брокатен и блестящ. Има гелообразна структура и се разнася лесно по косата. Създава нови молекулни връзки, които укрепват кератиновата структура във вътрешността на космения фоликул, според страницата на Кибрит, а освен това и оптимизира вече съществуващите.

Стъпка 3: Крем – The Cookie Cream Sealer, 250мл + златна / платинена четка за коса

Източник: https://kibrit.bg/box/hairtherapy

Кремът от стъпка 3 има прекрасно нежен розов цвят, а благодарение на кутийката от 250мл ще имате от него за доста дълъг период от време. Аз лично го нанасям като загребвам от кутийката нужното количество, разнасям го по косата чрез усукване, а след това нежно я разресвам с четката, за да достигне всички косъмчета.

Източник: https://kibrit.bg/box/hairtherapy

След тази стъпка идва чакането. Трябва да изчакате 15 минути, което може би ще откаже повече от вас, но всъщност може съвсем лесно да ги запълните, за да преминат неусетно. Аз ги използвам за да направя всички други процедури, които човек си прави в банята, като се старая да държа косата си далеч от струята на душа, а понякога дори го и спирам. През тези 15 минути успявам да се епилирам, да си почистя лицето и зъбите, както и да ползвам ексфолиант за тяло. След като минат, старателно измивам косата си и преминавам към последната стъпка.

Стъпка 4: Балсам – The Miracle Enhancer, 250мл

Източник: https://kibrit.bg/box/hairtherapy

Балсамът също има нежния розов цвят на крема за коса и ухае по същия неповторим начин. Нанася се само по дължините и се изчакват три минути, след което се отмива.

Така процедурата по измиване с прекрасната терапия на Brave New Hair и Кибрит е изпълнена.

Какви са впечатленията ми от терапията?

Преди да пиша за кутията естествено исках да я изтествам няколко месеца, за да видя има ли полза, промени ли се нещо с косата ми, как я усещам и дали козметиката на Brave New Hair си заслужава.

Моята коса е гъста, по рождение с дебел косъм, но с течение на времето и множеството процедури косъмът е изтънял и се накъсва лесно. Имах проблем с цъфтежа и с невъзможността да се отърва от наелектризиране. Също така се омазнява бързо, но това е проблем, с който все още се справям с термична обработка и не съм открила друго решение.

След 6 процедури (аз си мия косата 2 пъти в седмицата), косата ми беше видимо здрава, с блясък и липсваше всякакво наелектризиране, което на мен ми направи най-силно впечатление, защото зимните студени месеци са ужасни от тази гледна точка. Близките ми редовно ми правеха комплименти и аз самата виждах колко по-жива и по-гъста е станала косата ми.

Реших да направя, разбира се, и обратния тест – дали наистина се дължи на терапията на Brave New Hair или просто изведнъж косата ми е решила да се държи добре? Два месеца измивах косата си само с обикновен шампоан и Voila! – макар че плътността и блясъка от терапията се запазиха, косата ми започна да се наелектризира страшно много. 🙁 Затова съвсем скоро възобновявам процедурите по правилната й поддръжка с Brave New Hair.

Последно искам да добавя, че не е нужно да правите процедурата на всяко измиване на косата – може по веднъж в седмицата или пък на две седмици. Смятам, че ефектът отново ще е видим и добър!

Състоянието на косата ми без филтри след измиване с Brave New Hair терапията

Споделете ми, ако и вие вече сте изпробвали продуктите на Brave New Hair и какви са вашите впечатления от тях! 🙂 Също така можете да ми кажете и кой е любимият ви продукт от тази терапия или пък в някоя от другите им. Междудругото аз съм влюбена в четката, която беше в комплекта – разресването с нея е просто на ново ниво.

Може също да харесате...

1 коментар

  1. […] защото имах зашеметяващ резултат, за който ви говоря в тази статия. Тук няма да се разпростирам надълго и нашироко. […]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *