Честит петък! - Част 1
Свободно време

Честит Петък! (1)

Здравейте, това ще е първата от този тип статии – Честит Петък! В тази серия ще ви споделям по 5 неща, които са ми направили впечатление или са ме зарадвали през изминалата седмица, като ще се опитам да има по нещо за всяка седмица, но засега не обещавам. Във всеки случай възнамерявам серията да е продължителна и да ви споделям полезни и интересни неща, които могат да ви влязат в употреба. Ето ги и петте неща, които ме зарадваха през изминалите дни.

Новият ми Kindle четец

Моят нов Kindle 2019

Попринцип имах лошия навик да чета на компютъра или телефона – крайно вредно за очите. В последно време съм решила да полагам малко повече грижи за себе си и затова ще смених дигиталните устройства за четене с прекрасния Kindle, за който си мечтая от доста време насам. Добрата новина е, че си има и подсветка, така че ще мога да чета и вечер, докато моя любим спи и няма да му преча с лампата.

Новата кутийка на Кибрит за Април месец

Кибрит за април
Кибрит за април
Източник: https://kibrit.bg/

Отново ме зарадваха с прекрасни неща, като едно от тях е несесер. Често си поръчвам кутийките на Кибрит, но съм най-щастлива, когато добавят по някое аксесоарче, което ще мога да си използвам. Всички продукти ви показвам на снимката и вероятно ще ги включа в една от следващите статии.

Читателска среща с писател

Читателска среща с Десислава Грамадникова
Аз и Десислава Грамадникова

В родния ми град има инициатива за срещи с писатели на читателското общество. Първата ни среща беше с писателката Десислава Грамадникова, която е от Пловдив и за момента е написала две книжки, които аз, разбира се, си взех. Първата й книга с разкази е „Събирачът на думи“, а детската й книга се казва „Доброел Годрик Юлис. Карла и калинките на Ю“. Тези читателски срещи за мен са много зареждащи и ме изпълват с мотивация за четене и за разказване.

Моят рожден ден

Моят 28-ми рожден ден

Миналата седмица беше моя рожден ден, получих много подаръци, а освен това с приятеля ми успяхме да избягаме за кратка почивка в Павел баня. Отседнахме в хотел Маркони, който много ни хареса и препоръчваме. Чист, уютен и спокоен. Басейнът не беше много голям, но пък беше топъл и приятен.

Новата ни кухня

Новата ни кухня е напълно завършена от началото на миналата седмица и вече се вихря там. Мисля, че оттук нататък ще прекарвам много време в нея и оценявам колко е хубаво, когато човек готви с нови уреди и разбира се ги пази и поддържа.

***

Идеята на подобен род статии и практики е да започнем да забелязваме малките неща в живота. Понякога има дълги периоди на депресия, тревога, несполука и ако твърде много се съсредоточаваме върху тях, започваме да умножаваме негативното и то да се случва все по-често и по-често в живота ни. Обратното – когато отделяме време да бъдем благодарни и да забелязваме хубавите неща, които ни се случват дори и в най-черните ни дни, то тогава доброто в живота ни ще нараства. А и най-малкото – ще се чувствате по-добре, като започнете да забелязвате, че и на вашата улица грее слънце. 🙂

Ще се радвам и вие да споделите мнението си с мен, както и нещата, които са ви зарадвали през изминалата седмица или като цяло! 🙂 Слънчев петък!

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *