Честит петък
Вкусотии,Свободно време

Честит петък! – 3

Здравейте! Ето че отново дойде време за нашата седмична статия с хубави новини. И тази седмица съм ви приготвила няколко неща, които може би ще грабнат вниманието ви и ще успеете да ги внедрите и във вашето ежедневие.

Магията на зелените смутита

Сигурно ще ви прозвучи странно, но аз не обичам зеленчуковите салати, а обикновено избягвам и зеленолистните зеленчуци. Това в дългосрочен план е сериозен проблем, тъй като те съдържат сериозна доза от полезните и жизненоважни витамини и минерали за човешкото тяло. И ето че открих един приятен и вкусен начин как да си ги набавям, без изобщо да разбирам, че го правя.

Бях скептична към зелените смутита и въпреки че бях прочела, че наличието на зелените зеленчуци въобще не се усеща, когато се комбинира с плод, не ми се вярваше, докато сама не вкусих и не се убедих в това. Зелените смутита всъщност са много лесни и бързи, могат да заместят едно хранене, пълни са с витамини и… нима това не е достатъчно, за да си направите едно още сега?

Необходим ви е само блендер, някакъв зеленолистен зеленчук (напр. спанак), 2 вида плодове (може и 1, зависи с какво разполагате) и база, която обикновено е мляко (прясно/кисело/соево/ядково) или вода. Слагате всичко това в блендера и го пускате да върти, докато не получите хомогенна смес. Е, вашето смути е готово и може да му се насладите!

Забележка: Принципно е добре зеленолистния зеленчук като количество да се равнява на количеството плодове, които слагате. Пример, 1 чаша спанак + половин чаша бяло грозде + половин чаша банан. В този случай базата също трябва да се равнява на една чаша. Но аз в повечето случаи ги правя на око и на вкус.

Зелено смути от спанак, банан, бяло грозде и соево мляко
Зелено смути от спанак, банан, бяло грозде и соево мляко

Новата кутия на Кибрит за Май месец

Кибрит за май месец
Кибрит за май месец

Новата кутийка на Кибрит отново не ме разочарова и този път съдържа 6 продукта, всеки от които съм любопитна да изпробвам. Продуктите са: слънцезащитен крем за лице (забележете – прозрачен!), околоочен крем за очи, скраб за тяло с аромат на лавандула, антицелулитен крем за тяло, био лавандулова вода от безсмъртниче и крем-парфюм. Със сигурност ще ви говоря за тях в следващите публикации.

Отлъчване – Николай Терзийски

Отлъчване - Николай Терзийски
„Отлъчване“ – Николай Терзийски

Тази книга е месечното предизвикателство на местния ни литературен клуб. От доста време съм й хвърлила око, но все не стигах до нея. Когато я взех заради предизвикателството, останах леко изненадана от обема й – почти 500 страници с малки букви. Леко се попритесних и не бях сигурна дали ще ми хареса. След „Властелинът на пръстените“ исках нещо, което да ме грабне и да прочета с лекота. И, о, да, влюбих се от първите редове, чете се бързо и лесно, може би защото ми е доста интересна. Вече имам предположения за някои от сюжетните линии, но определено книгата е много богата и засяга множество различни теми. Освен това е от български автор (разбира се). В общи линии ще кажа, че засяга темата за любовта, за човечността, за грешките и избора на правилния или най-малко грешния път, за корените в миналото. Много интригуващ и богат сюжет, който освен това до момента включва и леки щрихи от Втората световна война. Със сигурност ще е една от книгите, които ще препоръчвам с две ръце, след като прочета.

Властелинът на пръстените

Най-накрая приключих с Властелинът на пръстените, което е едно от най-хубавите неща, които ми се случиха през последната седмица. Убийте ме с камъни, но я изчетох с огромна мъка и заспах неизброим брой пъти. Просто не открих никаква динамика, нищо грабващо и приковаващо вниманието. Но! Държа да подчертая, че по никакъв начин не подценявам труда, който Толкин е хвърлил в създаването на тази вселена, заедно с цялата й история, личности, език, писменост… Шедьовър е! Неспоримо! Просто не е моето нещо и се радвам, че го отментнах от списъка си със задачи.

Трета поръчка от Shein

За трети път си поръчах неща от Shein, които не са много, но пък са летни, включват 2 чифта бански, рокличка и едно потниче. Страшно много се вълнувам както всеки път и с удоволствие чакам да ми пристигнат и да ви ги покажа. Вие поръчвате ли от там? Аз съм го правила още 2 пъти и досега съм била винаги доста доволна от съотношението между цена и качество.

***

Ако желаете можете да ми споделите за вашата седмица или да ми кажете какво мислите за някое от нещата, за които ви говоря в тази статия, а защо не и за всички. 🙂 Каквото и да е, оставете го в коментарите и до нови срещи. 🙂

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *