Какво нося в чантата си
Свободно време

Какво нося в чантата си?

Като всяка жена и аз обичам да нося в чантата си всевъзможни щуротийки, които не винаги ми трябват, но пък бих се почувствала доста некомфортно, ако ми потрябват, и нямам под ръка. Като всеки мъж и моят приятел се чуди какво толкова нося в тази чанта, че тежи толкова. Много пъти съм се опитвала да я разчистя и да оставя само най-необходимото, но изведнъж всичко се оказва крайно необходимо и всъщност не мога да извадя нищо. Е, вярно, че после мен ме боли гърбът, но…

Медицинска маска

Е, знаете как е – в последно време сме за никъде без медицинска маска, а и за мен лично имаше период, в който доста се страхувах и изпитвах нуждата да я нося. Имам няколко вида – две текстилни, обикновени медицински сини маски, както и FFP2 маска.

Дезинфектант

Каквото и да пипна почвам да чувствам ръцете си мръсни, затова носенето на дезинфектант не е лоша идея дори и без вирус, който върлува наоколо. Разбира се, това не се отразява много добре на кожата на ръцете, затова не е лоша идея да си носите и овлажняващо кремче за ръце с вас. Моят е на Derma Intensive+, тубичката от 50ml.

Зарядно за телефон

Без него за къде? С новия ми телефон (Huawei P20 Pro) нямам проблеми с батерията, тъй като издържа доста дълго и мога да мина и без зарядно, но с предишния ми Samsung S6 беше немислимо да изляза с пуснат интернет или без зарядно.

Какво нося в чантата си

Дезодорант

Харесвам дезодорантите на Rexona и смятам, че при мен оказват най-дълготраен ефект, но пък си умирам да ползвам някои от тези новите натурални крем-дезодоранти, тъй като са по-благосклонни към организма и към околната среда. Крем-дезодорант предлагат Wooden Spoon: https://woodenspoon.eu/produkt/herbalise-me/

Сухи + мокри кърпички

Няма как без тях, тъй като не се знае в каква ситуация ще попадна през деня. Мокрите кърпички могат да бъдат дори няколко типа: обикновени, за грим и интимни.

Портмоне

Практичното място, където съхранявам своите монети, банкноти и лични документи. Вариантът, който ползвам в момента, ми е от няколко години. Прекрасно пастелно розово дамско портмоне от Bershka. Цената му беше 20лв. С времето доказа качеството си и макар че вече е износено, все още не ми се сменя.

Крем за ръце

С времето се превърна в редовно използван продукт от мен, за да поддържам ръцете си меки и нежни. В момента ползвам крема за ръце с витамин C на Stara Mydlarnia, за който ви говоря в тази статия.

Химикалка

Не се налага много често, но понякога трябва да запиша нещо или пък да надпиша картичка в последния момент, ако отиваме на рожден ден или някакво събитие. За всеки случай винаги нося една химикалка със себе си.

Дъвки / ментови бонбони

Ами особено след като съм хапнала някъде навън се чувствам по-комфортно, ако имам у себе си дъвки или бонбони за освежаване.

Слушалки

Неизменен мой спътник във времената, когато пътувах до работа. Скоро ще започна да пътувам отново и ще ми бъдат много необходими, особено след като слушам Storytel почти постоянно. Обмислям да си взема безжичен вариант. Тук се предлагат на цена от 55лв.

Какво нося в чантата си

Хапчета за пътуване

За съжаление все още не мога да преодолея пътуването в планински местности, без да ползвам хапчета. Ако не пия едно преди пътуване, главата ми се замотава и се губи цялото удоволствие от пътешествието. Недостатък обаче е, че хапчетата, които ползвам, всъщност са успокоителни и ми се приспива. Иначе ползвам Дименхидринат Актавис.

Грим за дневната ми рутина

Тъй като в момента работя от уюта на домашен офис не ми се налага да се гримирам рано сутринта, но не се знае по кое време ще ми се прииска или наложи, затова нося необходимите продукти в чантата си. А какви продукти ползвам за дневната си рутина може би вече сте прочели в тази статия.

***

Това в общи линии са нещата, които имам в чантата си. Има ли нещо, което според вас пропускам, или друго, което ви се струва излишно? Споделете ми в коментарите, а също така ще се радвам, ако ми разкажете какви необходимости носите вие винаги със себе си.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *