Моята библиотека
Книги,Свободно време

Книжен петък (Честит петък 5)

Здравейте, как сте? Нова седмица, нов късмет, както казват хората. На вас случи ли ви се нещо интересно? При мен всичко е наред, работя, чета, най-вече чета и затова този блог пост ще е за книги. Включвам няколко страхотни издания на детски книги и една, която не е детска, още една вече прочетена, която ще ви препоръчам, и още няколко неща и събития.

Пристигна поръчката от намалението на Сиела

Да, не се стърпях като всеки път. Този път реших да си взема само красиви издания, които си заслужава човек да притежава. Обогатих библиотеката си с детски книжки, като повечето от поръчаните са с твърди корици или са илюстровани издания. Няма да ви мъча повече. Ето какво поръчах.

Детски книги
Детски книги

„Малкият принц“ – Антоан дьо Сент-Екзюпери
„Следите остават | Произшествие на тихата улица“ – Павел Вежинов
„Лили“ – Братя Мормареви
„Хитър Петър и Настрадин Ходжа“
„Войната на Таралежите“ и „Васко да Гама от село Рупча“ на снимката са ми от стари поръчки.

Другата книга, за която споменах, че дойде с тази поръчка е „Добро момче. Умерено нежно“ на Галин Никифоров. Чела съм му само „Лисицата“, която ми хареса на 80%. Нещо ме привлече в тази книга обаче и реших да си я взема, макар че нямам идея за какво става въпрос и от какъв тип са двата романа в нея.

„Сянка“ от Васил Панайотов

"Сянка" - Васил Панайотов
„Сянка“ – Васил Панайотов

Това беше една от последните книги, които прочетох, и ви препоръчвам, но само обещайте, че няма да я започвате, ако сте в труден период, защото е възможно да ви въздейства по-тежко на психиката. Не че самата книга я определям като чак толкова тежка, чела съм доста по-трудни сюжети. Въпросът е, че по-скоро брутално сваля на Земята на ценностите на днешното общество, а и все пак се говори за самоубийство. Но ще се случи ли то или няма да се случи и какви са факторите, които ще решат този въпрос, оставям сами да разберете. Ревюто ми за книгата, както винаги, можете да прочетете в Goodreads.

Алея на книгата в Пловдив

Тази седмица също се провежда любимото ми юнско събития „Пловдив чете“, което ще успея да посетя чак утре в събота (19.06), иначе стартът беше в понеделник (14.06). С удоволствие, разбира се, ще отида и ще си избера нещо, макар и да съм си обещала тази година да не харча твърде много пари за книги. Това обаче все пак успявам да го постигна с четеца ми за книги, така че има баланс. Или поне се опитвам да вярвам в това.

Ако не сте посещавали това събитие до сега и не знаете, издателствата предлагат добри отстъпки, а ако сте късметлии току-виж сте се натъкнали и на автори някъде измежду шатрите, които да раздават автографи.

График на събитието можете да откриете тук: https://plovdivchete.com/

Подредих си библиотеката

Подредих си библиотеката
Подредих си библиотеката

Най-накрая успях горе-долу да наглася нещата по жанрове. Не съм се придържала твърде стриктно, тъй като има книги, които все още не съм прочела или пък други, които могат да попадат в няколко категории. Като цяло гледах да направя нещата така, че като си помисля за дадена книга да знам накъде да насоча поглед, за да я потърся.

Акция „Спаси Книга“

Акция "Спаси книга"
Акция „Спаси книга“

И накрая вчера ми дойдоха книгите от акция „Спаси книга“ на Еконт, бях си избрала 6 книги от български автори, като трябваше да се заплати само доставката. Но всъщност дойдоха 8. Три от тях със сигурност си заслужават, за другите 5 не съм много наясно, но може би някой ден ще прочета.
Разбира се, съвсем очаквано е за мен, че книгите са стари, не е особен проблем, важното е да достигнат до мен в правилния момент. Една част от мен се надяваше да попадна на „Глухарчето“ от Блага Димитрова, тъй като е неоткриваема вече, но нямах този късмет.

***

Ще се радвам, ако ми споделите вашите книжни новини, също така може да ми задавате въпроси или да ми разкажете какви книги възнамерявате да си вземете от Алея на книгата. <3 Хубав петък, уикенд и до следващ пост!

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *