5 начина да се погрижим за себе си в дъждовен ден
Грижа за себе си,Свободно време

5 идеи за грижа за себе си в дъждовен ден

Вчера беше дъждовно, а дъждът и мрачното време, докато съм на топло вкъщи, са ми любими. Приемам го като покана да прекарам деня със себе си и да направя нещо, за което иначе не ми остава време в натовареното ежедневие. Не знам за вас, но мен ме обзема едно такова спокойствие и задоволство, че не трябва да ходя никъде и не трябва да бързам за никого и нищо. Мога просто да се насладя на момента. Разбира се, удоволствието винаги може да бъде удвоено и утроено, ако имате идеи как да прекарате пълноценно вкъщи дъждовните си следобеди. С този пост ви заемам някои от моите начини да се погрижа за себе си не само в дъждовно време, но и във всеки следобед, който успея да си позволя. В замяна се надявам вие също да ми споделите малко от вашите хитринки. Да не губим повече време и да минаваме направо към списъка.

Запалете си ароматна свещ

Няма нищо по-приятно от това, докато е дъждовно, вкъщи на топло до парното да си запалим една ароматна свещ и да се насладим на чаша горещо кафе. На мен специално това ми действа толкова успокояващо, че дори не е нужно да си почивам. Правя го и докато работя на компютъра, за да си създам уютна работна обстановка. Настроението ми мигновено става коледно, дори когато месецът е март. Винаги свързвам ароматните свещи и светлинките с Коледа.

Създала съм си една скромна колекция ароматни свещи, като общо взето всяка една от тях е дошла от някаква мистериозна кутия. Имам от Кибрит, от Четящото фламинго и от МузаБокс. Обожавам ги и със сигурност планирам да разширя колекцията си в бъдеще. А вие откъде се снабдявате с такива красоти и какво мислите за тях?

Колекцията ми от ароматни свещи
Колекцията ми от ароматни свещи

Прочетете вдъхновяваща книга

Без значение колко е вдъхновяваща, де. Каквото и да ви се чете – прочетете го, сега ви се е паднало. Скоро ще разберете, че това е едно от най-най-любимите ми неща. Мога да чета постоянно и ако ми плащаха, за да чета, сигурно щях да стана милионер до година-две. А пък и сещате ли се за нещо по-приятно в дъждовен ден от книга и чаша топъл шоколад? Аз не. Но да не се отплесвам – нека ви разкажа набързо за останалите три неща и да се връщам към книгата си, че ме чака. 😀

Четете книга, докато навън вали

Просто се насладете на момента

Ами да, замисляли ли сте се, че не е нужно да правите нещо, може просто да гледате през прозореца и да се възхищавате на природата (ако имате гледка, която го позволява, ако не – просто се усмихнете на дъжда и на мокрия град). Можете да го приемете като един вид медитация и да си отбележите мислено дали след това сте се чувствали по-отпочинали и спокойни.

Просто се насладете на момента

Направете си домашна тренировка

След последния път, в който се опитвах да избера официални дрехи от гардероба си, за да се облека за рожден ден, разбрах, че нещата са излезли извън контрол. Не ме разбирайте погрешно, не съм дебела, но мазнините ми идват в повече последно време и никога преди това не съм била 56 килограма за ръста ми от 160см. Знам, ще кажете, не е много и наистина не е, ако е добре организирано, а не стои на мазнини и целулит. Твърдо съм решена да превърна мазнините в мускули и всеки ден пробвам нови тренировки. Една от тях ви препоръчвам да направите вкъщи, докато оползотворявате дъждовното време. Ще повдигне тонуса ви и ще почувствате, че правите нещо полезно за себе си.

Сгответе си нещо вкусно, което отдавна ви се хапва или искате да пробвате

Много обичам, като ми остане време през деня, сама съм вкъщи и мога да правя каквото пожелая, да запретна ръкави и да си сготвя нещо, което винаги съм искала да пробвам. Не винаги се получава, но това съвсем не е причина човек да се отказва и да спре да опитва. Понякога резултатите са по-добри от очакваното, а удоволствието е неописуемо.

Последно снощи правих крем карамел по рецепта на Supichka и ми се получи страхотен. За втори път го правя, но и двата пъти ми стана гладък и без шупли. Вкусът беше страхотен и моят приятел опустоши половината купичка за по-малко от 15 минути. Още по-хубавото е, че този път го изпекох за 20 минути и го приготвих за 15. Този рекорд е благодарение на новата ни фурна, тъй като предният път беше зимата и все още бяхме със старата, която не беше чак толкова добра (пекох го 2 часа!).
А ето ви и рецептата: https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/299/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BB

***

А вие как се грижите за себе си през дъждовните дни, какво обичате да правите най-много и съвпадат ли някои от нещата с моите?

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *